Wat ging vooraf...

&ik werd opgestart vanuit een grote nood aan vrijheid. De keuze om te werken waar, wanneer en voor wie ik dat wilde. Op mijn eigen tempo, laag of hoog. En aan een zelf te bepalen loon. Vrijheid is de sleutel voor mijn gezondheid.

 

Bij &ik maak ik het verschil door vanuit ervaring en authenticiteit alle soorten mensen te helpen in het duidelijk krijgen wie ze zijn, wat ze nodig hebben en wat ze daarmee kunnen gaan doen. Door back to basics te gaan, ontdekken mijn klanten dat zelfzorg voor iedereen mogelijk is. Iedereen kan het!

 

Mijn grote drijfveer ligt in mijn persoonlijk leven en mijn ervaring om van slechte (geen) zelfzorg of niet (nooit) rekening houden met jezelf, naar iets totaal anders te gaan. Het is niet moeilijk. Je hebt alleen iemand nodig die het jou vertelt, die het jou voordoet en die jou laat inzien, door het jou te laten voelen, dat jij het kan. Omdat je het waard bent. Niemand kan aan zelfzorg doen, behalve jij. Als ik dat kan, dan kan jij dat ook.

 

Mijn passie ligt in het doorgeven van kennis en ervaring rond het thema zorgen voor jezelf. Ik doe dit graag met woorden, geschreven en mondeling. Woorden zijn sterk, krachtig en maken wel degelijk een enorm verschil. Taal is iets wonderbaarlijk. Hoewel er veel taal in ons hoofd zit, is het zo belangrijk om deze taal extern te brengen. Schrijven, communiceren en duidelijkheid, maken dat wij ons beter voelen. Dat wij beter voor onszelf en voor anderen kunnen zorgen. Dat wij gelukkiger door het leven gaan en beter met de tegenslagen van alledag kunnen omgaan.

 

Veel mensen worden gedreven door drukte, stress, automatische patronen en gedragingen… gebukt onder de overtuiging dat het is zoals het is en dat er niets aan te doen is.  Dat klopt niet!

Bij &ik kan je op een andere manier leren omgaan met jezelf in deze steeds meer gecompliceerde wereld.

 

 

 

‘Wie ben ik, wat heb ik nodig en wat moet ik dan doen?‘

Dat is onze rode draad doorheen alles wat we doen.

Hier gaan we telkens naar op zoek. Wij samen.


Overtuigingen

 

Voor jezelf zorgen is van zeer groot belang. Dit zowel binnen werk als gezin. Je kan maar goede relaties aangaan, professioneel werk afleveren, … als je je zelf goed voelt en als je goed zorgt voor jezelf. Hiervoor is het belangrijk dat je je in een omgeving bevindt, zowel thuis als op het werk, waar er voor jou ruimte is om dit te doen.

 

Dit gaat veel verder dan de klassieke me-time (in bad gaan, een film op tijd en stond, …) Dit gaat over echte structurele zelfzorg. Dat wil zeggen dat je ernaar streeft om jezelf te kunnen, mogen en durven zijn, eender waar, eender wanneer en bij eender wie. Er is niemand die in jouw plaats voor jou kan zorgen. Wil jij dat je kinderen dit leren? Dan is het erg belangrijk dat jij dit ook leert en het goede voorbeeld geeft. Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Enkel zo breng je een goede boodschap over en kan je anderen iets leren over jou.


Drijfveren

 

Weten dat datgene wat je doet in je coaching praktijk een groot verschil kan maken in het leven van andere mensen. En terwijl je dit doet, groei je hier zelf als coach en als mens ook telkens in. Als coach kan en weet je niet alles en is het vaak een uitdaging om dit ook aan je cliënten duidelijk te maken. Je begeleidt ze bij  hun proces en geeft ze tegelijkertijd mee dat ook jij zelf nog dagelijks leert. Ouder worden, in het werkleven staan of binnen relaties, … je zit constant in een persoonlijk groei proces. Het gaat er niet om hoeveel of hoe groot de stappen zijn die je zet of waar ze naartoe gaan. Het is wél belangrijk dat er iets beweegt en dat de beweging in functie is van zorgen voor jezelf.

 

We doen het samen, zo lang het nodig is.


Gemotiveerd

 

Omdat we weten dat we elke dag een klein of groot verschil kunnen maken in het leven van anderen. Vaak zijn de voor ons meest voor de hand liggende zaken, lessen of uitspraken een openbaring of een revelatie voor een ander wat ervoor zorgt dat zij op dat moment de eerste (of volgende) stappen naar verandering en persoonlijke groei zetten. Dit geeft tonnen energie en motiveert om nog meer van dat te doen. Tegelijkertijd houdt het ons als coach en als mens alert, want groei, geluk en zelfzorg kunnen vaak in zeer kleine zaken zitten.


Persoonlijke groei

 

Men kan veel meer dan men zelf denkt. We worden blij als we merken dat cliënten in, tijdens of na coaching stappen zetten die ze zelf nooit voor mogelijk hadden geacht. Regelmatig zijn dit geen levensgrote stappen, maar bezorgen ze wel een immens groot verschil in levensvreugde en kwaliteit van leven, binnen je werk.

 

Op dat moment zien dat dit écht nodig was om te komen waar ze nu staan en om van daaruit verder te bouwen.

 

Mogen meelopen met een cliënt en kijken waar die zijn of haar voeten zet op weg naar een verandering binnen werk is een voorrecht. Mogen meekijken en helpen bij de persoonlijke groei en de ontdekking van andermans kwaliteiten, competenties, sterktes en zwaktes is een privilege in een wereld waar veel uiterlijke schijn op tafel komt te liggen en stil verdriet of ongemak onder de tafel verscholen blijft. Wij zijn dankbaar dat we mogen doen wat wij doen, elke dag opnieuw en dat wij OP de tafel ALLES mogen leggen wat hoort bij een mens zijn.

 

Bij &IK gaan én staan we voor wederzijds begrip, openheid en menselijkheid. We zijn ervan overtuigd dat er moed en bereidheid nodig is om naar jezelf te kunnen en durven kijken op weg naar een andere ‘Blik op Werk & Gezin’.
 

Onze missie
Onze visie

&IK wil individuen binnen het verhaal ‘werk’ en het verhaal ‘werk en gezin’ ondersteunen en begeleiden in de zoektocht naar wie ze zijn en wat ze nodig hebben zodat ze hier in hun werk- & gezinsleven mee aan de slag kunnen.

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon

Annick Van Beylen

Almenstraat 17

2480 Dessel

info@annickvanbeylen.be

0473 89 70 57

BTW 0524 996 761